Polis på plats vid fredagens damallsvenska match mellan Rosengård och Djurgården på Malmö IP. En spelare i Rosengård ska ha utsatts för hot som polisanmälts.
Polis på plats vid fredagens damallsvenska match mellan Rosengård och Djurgården på Malmö IP. En spelare i Rosengård ska ha utsatts för hot som polisanmälts. - Foto: Johan Nilsson/TT

Rosengårdsspelare hotad: "Väldigt grovt"

En spelare i damallsvenska Rosengård har blivit hotad. Klubben har gjort en polisanmälan. Ett väldigt, väldigt grovt hot, säger tränaren Joel Kjetselberg


Det var TV4:s Fotbollskanalen som kort innan Rosengårds hemmamatch mot Djurgården rapporterade om att en spelare i Malmölaget blivit utsatt för ett hot. På grund av händelsen, som polisanmälts, var det förhöjd säkerhet på Malmö IP.

Efter 3–0-segern gjorde inga spelare några intervjuer, men tränaren Joel Kjetselberg pratade med Sydsvenskan och Fotbollskanalen.

— Det låg ute på Youtube för allmän beskådning, säger Kjetselberg om hotet.

Hotet ska nu vara borttaget från sajten.

— Fotbollen blir väldigt obetydlig i en sådan här situation. Vi var noggranna med det och sade att om det är någon spelare som känner sig det minsta otrygg i den här situationen så behöver de inte spela. Det är viktigt att det mänskliga går före i en sådan här situation, säger Kjetselberg.

Klubbchefen Johan Glennmo vill inte gå in på detaljer kring hotet.

— Vi har tagit det på allvar och polisanmält det. Sedan hade vi förhöjd säkerhet från polisen på plats under matchen, säger Glennmo till TT.

Hur mår den aktuella spelaren?

— Jag har inte pratat med henne efter matchen, så jag har ingen kommenterar till det.

Hur reagerade truppen på situationen?

— Förhållandevis bra får man ändå säga. Det är starkt att prestera den fotbollen man gör trots en så här tråkig grej, säger Johan Glennmo.

Serieledaren Rosengård vann med 3–0 mot Djurgården. Enligt tränaren Kjetselberg ska laget försöka ha två stängda träningar under helgen. Redan på måndag väntar bortamatch mot tabelltrean Häcken.

TT
/
/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!