Malmö FF:s Anders Christiansen tackar publiken efter sin comeback och storklubbens seger mot AIK.
Malmö FF:s Anders Christiansen tackar publiken efter sin comeback och storklubbens seger mot AIK. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Stjärnan tillbaka efter hjärtoperationen: "Rörande"

Anders Christiansen fick beskedet att karriären kunde vara över. Mot AIK var Malmö FF-stjärnan tillbaka på fotbollsplanen. Det var rörande, otroligt speciellt, säger han efter 5–0-segern.


I maj i fjol lade Anders Christiansen sig ner på gräset under en träning och en vecka senare fick mittfältaren beskedet att han hade hjärtproblem.

Operation väntade.

Inför ingreppet fick han höra att karriären kunde vara över.

I stället hittade 33-åringen en väg tillbaka och i Malmös storseger hemma mot AIK, 5–0, var han tillbaka på en allsvensk fotbollsplan.

Christiansen togs emot av fansen på Eleda stadion med jubel och applåder och efter segern kramades han om av sina lagkamrater och kollegor i Malmö FF.

— Det finns inget bättre än att komma in i en match som är stängd, komma in och njuta, grabbarna gjorde det fantastiskt, spelade bra fotboll, solen sken, fullsatta läktaren… Det här är något jag har kämpat för i snart ett år, säger han till Discovery+.

Tiden sedan operationen kallar Christiansen för "lång".

— När man står här var det värt det. Jag är tacksam över att få kliva in i en sådan här inramning och göra det jag älskar som mest, säger han

Tränaren Henrik Rydström:

— Det var tufft förra året och att han kan vara här nu och få det här mottagandet... Det är vi väldigt glada över, säger han till Discovery+.

TT
/
/
AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!