- Foto: Privat & Mikael Fritzon/TT

Henrik, 15, är försvunnen i Alingsås – det här har hänt

Henrik, 15, har varit försvunnen sedan i måndags. Han misstänks ha blivit kidnappad.
– Han har aldrig, aldrig bara försvunnit, säger pappan Mika till Expressen.


Måndagen verkade vara en vanlig måndag. Henrik, 15, kom hem från skolan och allt var som vanligt. Pappan Mika gick sedan ut på eftermiddagen och träffade en vän, när han kom hem igen var sonen borta, säger Mika till Expressen

– Jag försökte ringa honom vid åtta, niosnåret. Då var hans telefon avstängd. Jag tänkte: han kommer väl hem. Det brukar han alltid göra. Eller låna någon kompis mobil för att meddela sig, säger Mika till Expressen.

Tisdag

När sonen Henrik inte hade kommit hem än på tisdagen så polisanmälde Mika honom som försvunnen. 

Det senaste spåret av Henrik är från hans Snapchat-karta som visar att han befunnit sig i en korsning i närheten av hemmet i Alingsås. Med sig hade han inget annat än mobil och nycklar, skriver Expressen

Onsdag

Expressen rapporterar att polisen har gripit en person misstänkt för kidnappning.

Torsdag 

Expressen rapporterar att polisen har gripit ytterligare två personer misstänkta för kidnappning. Polisen söker efter Henrik med både hundförare och polis på häst. 

Fredag 

Polisen meddelar att de har gripit ännu en person misstänkt för kidnappning. Var på en av de tidigare gripna har blivit frisläppt. Just nu är tre personer misstänkta för kidnappning. Man har fortfarande inte sett några spår av Henrik. 

Lördag 

Polisen tekniker har gjort fynd i runt en å i Alingsås, rapporterar Aftonbladet. Henrik kopplas till platsen genom appen Snapchat. 

Henriks signalement 

Enligt uppgifter från polisen är Henrik cirka 170 centimeter lång och väger ungefär 75 kilo. Vid försvinnandet var han klädd i en röd munkjacka med FHC tryck på bröstet, en mörkblå dunväst, svarta träningsbyxor  med Frölunda hockeys emblem på låret och svarta skor. Polisen tar emot tips och iakttagelser på telefonnummer 114 14 och polisen.se.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!