- Foto: Skärmavbild/Instagram/Nyhetsmorgon & TV4

Därför är det krig i Nyhetsmorgons kommentarsfält: "Rädda"

Efter ett inslag i Nyhetsmorgon har det blivit en väldigt hård stämning i programmets kommentarsfält på Instagram. Men inte på grund av inslaget, utan på grund av TV4.


Nyhetsmorgon går på TV4 alla morgnar i veckan. Tillsammans med programledarna får tittarna sällskap i flera timmar och underhålls av en hel del olika typer av inslag.

Under torsdagens Nyhetsmorgon gästades studion av två representanter för den ideella föreningen "Youth 2030 movement" som arbetar med ungas plats i demokrati, för att prata om åldersgränsen för rösträtt. I studion argumenterade de för att sänka rösträtten från 18 år till 16 år.

Foto: Skärmavbild/TV4

Galna miljonregnet i Nyhetsmorgon – skrapade fram fem miljoner

Inslaget fick både ris och ros 

Det är inte ovanligt att programmets inslag väcker reaktioner i sociala medier. Och detta var inget undantag. Efteråt fick inslaget både ris och ros på Nyhetsmorgons Instagram, vissa tittare höll helt med och andra delade inte åsikten. 

Men det som till synes verkade vara en god ton i kommentarsfältet utvecklas sedan till en kritikstorm mot TV4, som enligt kommentarerna har att göra med att dem har raderat flera personers kommentarer.

Steffo Törnquists tabbe i Nyhetsmorgon: "Åh gud förlåt"

Tittarna rasar mot TV4: "Ingen yttrandefrihet"

Flera personer vittnar om att TV4 har raderat deras kommentarer som handlar om rösträttsåldern, vilket har fått dem att gå i taket. Så här lyder några av kommentarerna:

"Nu tog de bort vad jag precis skrivit"

"Varför tar ni bort kommentarer om folkets åsikter angående det skrämmande om rösträtt vid 16 år?"

"Verkar vara väldigt rädda att folkets åsikter ska komma fram."

"På Nyhetsmorgon får man absolut inte vara kritisk utan bara tala om hur trevliga och fina alla är och hur kläderna är." 

"Ingen yttrandefrihet här inte."

Nyheter24 har sökt TV4 för en kommentar.

Tittarna hånar TV4-experten: "Förlåt"
Erik Videgård har opererats: "Svullet och blåslaget"

Foto: Skärmavbild/Instagram/Nyhetsmorgon
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!